Sitruunajuustokakku

Ainesosat

Pohja

2 dl mantelijauhoa
1 dl kaurahiutaleita
40 g tuoreita taateleita, siemenet poistettuina
75 g voita

Täyte

3 munaa
3 dl kuohukermaa
2 rkl ZERoh! Lemon & Lime juomatiivistettä
1 sitruunan tai limen kuori
200 g Philadelphia-juustoa

Kuorrutus

1 puristettu sitruuna, mahdollisesti vähän sitruunan kuorta
2 tl liivatelehteä
2 dl vettä
4 rkl ZERoh! Lemon & Lime juomatiivistettä

 

Valmistus

Pohja:

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita kaurahiutaleet ja mantelijauho yhteen. Sekoita tämä yhdessä taateleiden ja voin kanssa. Voit vapaasti lisätä hieman laimennettua ZERoh, jos taikina on liian paksua. Voitele muotti ja painele taikina pohjalle. Esipaista n. 5 minuuttia.

Täyte:

Erottele valkuaiset ja vatkaa ne kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma erikseen. Vatkaa munankeltuaiset stevian ja ZERohin kanssa kuohkeaksi. Lisää sitten Philadelphia-juusto. Sekoita kaikki huolellisesti ja kaada jäähtyneen piirakkapohjan päälle. Laita pakastimeen vähintään 2-3 tunniksi.

Kuorrutus:

Liota liivatelehdet kylmään veteen. Purista sitruunan mehu ja kuumenna yhdessä ZERoh Lemon & Limen ja veden kanssa. Sekoita puristetut liivatelehdet kuumaan nesteeseen ja varmista, että ne liukenevat kunnolla mehuun. Aseta jäähtymään huoneenlämpöön. Kun seos on jäähtynyt, ota juustokakku pakastimesta ja kaada kuorrute sen päälle.

 
Gasta Design